Категорија:Галерија

Спаски – Пердул победник на турнирот во мал фудбал „Велгошти 2015“

На турнирот во мал фудбал „Велгошти 2015“ екипата на Спаски – Пердул  го...

Градежни активности во ОУ „Живко Чинго“ (Фото)

Во ОУ „Живко Чинго“, Велгошти започна градежен зафат за средување на...

Екипата на „ИСТРАЖИЈА МАКЕДOНИЈА“ во Велгошти снимаше како се прави најубавото Ѓомлезе (Фото)

Екипата на ИСТРАЖИЈА МАКЕДOНИЈА денес снимаше репортажа во EtnoRestoran SvPetka...

Велгошти под снег (фото)

Снегот кој синоќа паѓаше во Велгошти го  прекри селото во бела покривка од...

Спортска сала “Тодор Александров” (фото)

Премиерот Никола Груевски на 04 Мрт 2013 во 18:30 часот свечено ја пушти во...

Промоција на монографијата „МАНАСТИР СВ.ПЕТКА

Промоција на монографијата „МАНАСТИР СВ. ПРЕП. МАЧ. ПАРАСКЕВА-ПЕТКА“ од...

Првиот снег во 2013

Водици 2013 (фото)

Прослава по повод Св. Методиј во градот Еллwанген Германија

Фото :Саше Баловски

“ЕУ одблиску” Велгошти, 21 Мај 2012

Победникот на трките „ВЕЛИГДЕН 2012“ во Швајцарија

Фото Бизимоски Веле

Коњички трки ВЕЛИГДЕН 2012 (фото/видео)

На големиот христијански празник ВЕЛИГДЕН   во атарот на црквата „Св...