Свети Никола

SvNikola
Sv_Nikola
1621990_10201519072967349_140434366_n

Во Црква „Свети Никола“,  камен-темелник осветен, и поставен е на 22. 51995 година, а осветена е на 20. 5 2007 година од страна на Митрополитот Дебарско-кичевски г. Тимотеј. Фрескоживописот е де ло на уметникот Марјан Ристески.

 

.
.