Водици 2019 (фото)

Денеска во Велгошти на празникот Водици се собраа голем број на верници.

По чесниот крст во базенот скокнаа голем број на млади Велгоштани.

Најсрекен од сите беше младиот Владимир Дукоски  кој го фати честиот крст.

Се верува дека кој ке го фати крстот цела година ке го следи среќа, здравје и благо состојба.
Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *