Априлски снег во Велгошти

сНЕГУтрово во Велгошти имаше снежна покривка дебела неколку сантиметри.

Метеоролозите најавија постудено време за оваа недела, но ретко кој очекуваше дека ќе имаме снег.

Планината петрино забелеа, а снегот можеше да се забележи и по покривите и паркираните возила.