Day: д.м.г

Турнир 2009

На 17.07.2009 год. започнува традиционалниот фудбалски турнир VELGOSTI 2009. Награди: 1.50 000 Денари 2.30 000 Денари 3.18 000 Денари 4.6…

Турнир 2007

ПОБЕДНИК на турнирот во мал фудбал за 2007 година е екипата РИТАМ !!! со резултат 3 : 2 ! Редоследот…

2006
Компјутерска Графика

Васко Митрески

Роден е 1972 година во Велгошти.Завршил медицински факултет и специјализација по Семејна медицина во Скопје. Со сликарство се занимава од…

Марјан Ристески

Познат Зограф од Велгошти. Роден е во Велгошти 24.10.1971 Год. Основно образование завршил во Велгошти , а средно образование завршил…

Радомир Латкоски

Радомир Латкоски е роден 1938 година во Охрид, каде што таткому се преселил од Велгошти. Во охрид завршил основно образование…

Стојан Милошески

Стојан Милошески е роден 1927 година. Во родното село завршил основно училиште, а потоа со макотрпие и туѓоработништво живее во…

Ристо Шапкар

Ристо Шапкар е роден во 1930 година во Велгошти. Основно училиште завршил во родното село ,индустриско училиште со практична обука,…

Татекс

Татекс

Конфекција Татекс Охрид Телефон ++ 046-288-667 tatex@gmail.com   Share this...FacebookPrintPinterestTwitterLinkedin

ШикоМак-Декор