Вести

Стариот Чинар во Охрид не ги издржа снежните врнежи

cinarВо Охрид денес падна чинарот,еден од симболите на градот.Од тежината на новиот снег,или од старост, се откорна голема гранка со која практично ова дрво речиси веќе и не постои.

 

Врз чинарот беа извршени неколку интервенции за зајакнување на основата на стеблото,но по тие зафати почнаа да паѓаат делови од него.cinar 3

Фото: Никола-Сачма

Извор: www.mkdnews.com