Вести

Втор ден од „Гимназијадата“ во Велгошти

Во рамките на „Гимназијадата“ во спортската сала „Тодор Александров“ во Велгошти се играа натпреварите во ракомет. Во женска конкуренција „Гоце Делчев“ од Куманово победи со 19-18 против „Мирко Милески“ од Кичево.

Во вториот натпревар, „Св.Климент Охридски“ од Охрид изгуби од „Методија Митевски – Брицо“ од Скопје со 8-21. Во третиор натпревар „Славчо Стојменски“ од Штип и „Мирко Милески“ од Кичево одиграа 16-16.

 

 

Во машка конкуренција „Кочо Рацин“ од Св.Николе изгуби од „Коста Сусинов“ од Радовиш со 18-25. „Методија Митевски – Брицо“ од Скопје победи против „Цар Самоил“ од Ресен со 19-15. „Славчо Стојменски“ од Штип победи против „Св.Климент Охридски“ од Охрид со 17-9. „Методија Митевски – Брицо“ од Скопје победи против „Никола Карев“ од Скопје со 20-14. Во натпреварите за петтото место, „Кочо Рацин“ од Св.Николе го победи „Св.Климент Охридски“ од Охрид со 16-7.

WebOhrid